Stołówka


jadłospis – 08. 04. – 12. 04. 2019 r.

08. 04. 2019 poniedziałek

Zupa ogórkowa z ryżem (żeberka, jarzyny, ogórki kiszone, śmietana);

owoc- banan;

pieczywo – bułka zwykła;


09. 04. 2019 wtorek

Udko pieczone z ziemniakami, przyprawy;

Surówka z buraków ćwikłowych i kapusty świeżej;

herbata owocowa;


10. 04. 2019 środa

Krupnik z ziemniakami (kasza, jarzyny, ćwiartka z kurczaka, przyprawy);

owoc – pomarańcza;

pieczywo zwykłe i graham;


11. 04. 2019 czwartek

Racuchy z jabłkami (kefir, drożdże,mleko, jajka, cukier, cynamon);

 marchewka;

kompot truskawkowy;


12. 04. 2019 piątek

Ryba w cieście z ziemniakami (jajka, mleko, ryba miruna, mąka, przyprawy);

Duszona marchewka z groszkiem;

herbata zwykła z cytryną;