Stołówka


jadłospis – 27. 05. – 31. 05. 2019 r.

27. 05. 2019 poniedziałek

Zupa koperkowa z ryżem(ćwiartka z kurczaka, jarzyny, ryż, śmietana);

owoc- pomarańcza;

pieczywo – bułka graham z wędliną i masłem;


28. 05. 2019 wtorek

Gulasz z kaszą jęczmienną (szynka wieprzowa);

surówka z młodej kapusty (marchew, jabłko);

kompot owocowy;


29. 05. 2019 środa

Zupa jarzynowa z ziemniakami (jarzyny mrożone, przyprawy, śmietana);

 owoc – mandarynka;

pieczywo mieszane;


30. 05. 2019 czwartek

Kotlet mielony z ziemniakami (łopatka wieprzowa, jajka, przyprawy, bułka tarta)

Duszona marchewka z groszkiem ( masło, cukier, cytryna)

herbata zwykła z cytryną i miodem

 


31. 05. 2019 piątek

makaron z truskawkami i śmietaną(truskawki mrożone);

pomidory koktajlowe i ogórki świeże;

herbata owocowa